Seperti biasa ini adalah resipi kegemaran saya dan keluarga. Dessert untuk berbuka puasa, tapi kali ni dengan pisang tanduk. Resipi sama seperti resipi labu butternut. Bakar selama 35minit.
Pisang tanduk dan madu. Hmm…di luar madu ni tidak lah nampak hitam macam ni 🙂
Tada!! Dah ready untuk dimakan.
Resipi yang sangat mudah 🙂
Err..bakar dgn kulit pisang ke tak ni? 35 minit..tak han…ngit ke puan hehehe
InsyaAllah tidak. kena balik balikan pisang tu!
Salam Auntie, yani sangatlah suka makan pisang yg auntie masak hari tu. Yani cuba buat resipi ni .. tapi tak menjadi huhu … selepas gaul semua bahan atas dapur gas (5 min), yani terus bakar dalam oven. Tapi pisang tak lembut-lembut, sampai yani naikkan temperature 250, masak lebih 1 jam pun still pisang tak lembut. Apa agaknya silap kat sini ye auntie? Berapa lama actually masak atas dapur gas?
Kalau bakar pisang selama 1 jam dgn suhu oven 250 , Auntie rasa pisang tu dah hitam legam…. 🙂 hmm..yani guna pisang masak ke pisang muda? Masak atas api sekejap je. Suhu oven? Auntie guna 200 celcius Salam.
Hmm sedang2 masak, orang kat kedai tu kata dah boleh makan dah. Mungkin kena beli yg dah masak betul kan? Auntie masak lama tak masa atas dapur?
Kena guna pisang masak tapi jangan yang lembik. Yani guna suhu 250F ke 250 C?
Alhamdulillah Auntie .. kali ke-2 try .. nampak macam menjadi. Betul lah Auntie, kena guna pisang yg dah masak betul. Dulu buat 2 pisang, tak menjadi. Kali ni 1 pisang, tak cukup pulak .. hehe
Alhamdulillah. Di rumah auntie pun bila masak pisang tanduk selalu macam tak cukup je. 😉